Jätkäsaaren peruskoulu

Jätkäsaaren uusi peruskoulu valmistui vuonna 2019. Se on malliesimerkki uudenlaisesta muuntojoustavasta kouluarkkitehtuurista. Koulun julkisivuissa on käytetty ympäristöön sopivia ja kestäviä materiaaleja, kuten paikalla muurattua tiiltä, valkoista kuitubetonia, merialumiinia ja puuta ulkoparvekkeiden sisäpinnoissa.

Hienon kohteen pintoihin pääsimme osaltamme vaikuttamaan niiden suojausten kautta:

TIILIPINNAT JULKISIVUSSA

Tiilipinnat saivat Faceal Oleo HD -suojan vettä, graffiteja ja ilmansaasteita vastaan.

SISÄÄNKÄYNNIN KIVETYS

Suojasimme kovalla käytöllä olevan sisäänkäynnin alueen vaakapinnat Faceal Oleo HD -suojalla. Näin oppilaiden juomat, purukumit yms. eivät pääse imeytymään kiveen ja puhtaanapito helpottuu huomattavasti.

KIVILATTIAT SISÄLLÄ

Luonnonkivilattioiden suojaukseen käytimme Faceal Oleo HD -suojaa, joka ei muuta kiven ulkonäköä. Suojauksen ansioista rasva- eikä muu lika pääse imeytymään suojattuun kiveen, jolloin myös pesukemikaalien tarve vähenee.

BETONIPORTAIKKO

Portaikkoaskelmat haluttiin tummiksi ja käsittely tehtiin tuotteella Faceal Color Basic Black. Kestävyyden takaamiseksi pintaan asennettiin lisäksi Faceal Wetlook matta. Näin käsitelty portaikko on helppo pitää puhtaana pelkän veden ja mikrokuituisen siivousvälineen avulla.

Projekti toteutettu: 2018-19

Yhteistyössä mukana:

  • SRV Rakennus Oy

Kohteessa on käytetty seuraavia tuotteita:

Faceal Oleo HD

Suoja- aine estää öljyjen, rasvojen, veden ja virtsan imeytymisen alustaan ja helpottaa purukumin, sammaleen, levän, jäkälän ja jään poistoa. Tuote on myös sertifioitu graffitisuoja, joten useimmat...

Faceal Color

FACEAL COLOR on betonin kuultoväri ja suoja-aine samassa tuotteessa. Tuote soveltuu kaikille betonisille pystypinnoille.

Faceal Wetlook

FACEAL WETLOOK antaa kiiltävän/satiinisen ”kastellun näköisen” pinnan, joka korostaa materiaalin omaa haluttua ominaisväriä. Suoja-aine estää öljyjen, rasvojen, veden ja virtsan imeytymisen alustaan...