Betonin värjäys

Betonia voi värjätä monella tavalla. Väribetoni on haastava, lasyyrit eli perinteiset kuultovärit ovat korkeintaan hydrofobisia. Kemiallinen käsittely on upea, mutta värikirjo uupuu.

Faceal Color -kuultovärillä ammattilaisen käsissä tulee aina upeaa jälkeä. Väri ja betonin suoja-aine tulevat samassa paketissa ja väri voi olla juuri se mitä te haluatte! Parhaimmillaan Faceal Color on julkisivuissa tai muissa isoissa pinnoissa. Se ei piilota betonin struktuuria vaan päin vastoin. Valo ja varjot elävät betonilla ja saavat kylmän betonin näyttämään lämpöiseltä. Faceal Color sopii erinomaisesti myös vaikkapa tiilipinnoille, jolloin saadaan upeita efektejä erikoisväreilllä.

Gold, Garnet, Powdered Pink, Bronze, Amber, Coral, Corten Rust, Jade, Topaze, Amazonite, Polar Night, Arctic Grey, Aluminum, Silver, Pearlescent Black, Milky Way, Dust of Moon, Diamond, Pearlescent White, Opaline, Pearl, Silk, Tourmaline, Brune Amber, Dust of Gold, Saphire, Austral Mirage, Pearlescent Mirage, Polar Mirage, Amethyst Mirage… Sävyjä, jotka kuulostavatkin herkullisilta!

Vasemmalla perusvärit, oikealla metallivärit.

LATAA TÄSTÄ FACEAL COLORIN STANDARDIVÄRIEN KARTTA (PDF)!

Faceal Color

FACEAL COLOR on betonin kuultoväri ja suoja-aine samassa tuotteessa. Tuote soveltuu kaikille betonisille pystypinnoille.

LATAA TÄSTÄ ESIMERKKEJÄ PINTOJEN VÄRIKORJAUKSISTA (PDF)

KOHTEITAMME

Delfiinikortteli, Helsinki

Delfiinikortteli, Helsinki

Delfiinikortteli Helsingin Vuosaaressa jatkaa Aurinkolahden merellistä, kaukomaihin suunnattua teemaa. Korttelin pohjoispuoleiset rakennukset ovat korkeita ja täydentävät Vuosaaren siluettia.
Vuosaaren biolämpölaitos, Helsinki

Vuosaaren biolämpölaitos, Helsinki

Helen Oy rakennutti itselleen biolämpölaitoksen Helsingin Vuosaareen. Laitoksen kolmiobetonielementit päätettiin käsitellä betonin kuultoväri/suoja-aineella Faceal Color. Näin betonipinnat saivat halutun vaalean värin ”Broken white” ja samalla suojan vettä ja likaa vastaan, koska Faceal Color on hydro- ja oleofobinen.
Finnish Design Shop, Turku

Finnish Design Shop, Turku

Finnish Design Shop rakennutti itselleen uuden logistiikkakeskuksen Turkuun. Betoni päätettiin valita harmaana, ilman väripigmenttejä, koska käsittelemällä julkisivut mustalla kuultoväri/suoja-aineella Faceal Color, saatiin turvallisesti ja varmasti musta lopputulos.
Umbra – Niittyportti 2

Umbra – Niittyportti 2

Julkisivujen värimaailma on hillitty. Katujulkisivut tehtiin tiilimuurattuina tummasta tiilestä, sisäpihan julkisivut ovat valkobetonia.
Hatsinan puisto, Espoo

Hatsinan puisto, Espoo

Laajasta suoja-ainevalikoimasta kohteeseen valittiin erittäin ekologiset tuotteet. Pintakäsittelyä edeltävä betonipinnan puhdistus tuli tehdä kemikaaleja käyttämättä, koska viereiseen Monikon puroon ei saanut päästää mitään kemikaaleja.
At Her Fingertips -taideteos

At Her Fingertips -taideteos

Taitelija Emma Jääskeläisen (s. 1988) monumentaalinen kiviteos At Her Fingertips valmistui vuonna 2022.
Tampereen yliopistollinen sairaala

Tampereen yliopistollinen sairaala

Taysin keltaisen D-rakennuksen julkisivuelementit valmistettiin keltaisesta väribetonista, jonka värisävy oli haastavaa saada haluttuun sävyyn. Me tulimme apuun.
Umbra – Postipuiston pysäköintitalo

Umbra – Postipuiston pysäköintitalo

Rakennus erottuu värikkyydellään maisemasta. Julkisivu on jaoteltu kerrosten korkuisiin sälekenttiin ja porrashuoneiden sisäänkäynnit on merkitty pystyuritetulla betonilla.
Helsingin keskustakirjasto Oodi

Helsingin keskustakirjasto Oodi

Aivan Helsingin ytimessä Kansalaistorilla sijaitseva Oodi on huomiota herättävä rakennus muotoineen sekä rakennusmateriaaleineen. Uudenmaan Pintasuojaus sai kunnian olla mukana hankkeessa toteuttamassa pintojen suojauksia, niin sisälle kuin uloskin.