Korjausrakentaminen

Ammattitaitomme ja mainiot tuotteemme tulevat tarpeeseen, kun vanhoista pinnoista pitää saada jälleen uudenveroisia. Olemme olleet mukana monen klassikkokohteen remonteissa ja korjauksissa, kuten esimerkiksi Alvar Aallon suunnitteleman Jyväskylän yliopiston päärakennuksen Capitoliumin marmorilattioiden kunnostamisessa (kuva yllä).

Korjausrakentaminen ei kuitenkaan aina tarkoita vanhojen kohteiden remontoimista. Joskus nimittäin uudisrakentamisessa käy niin kuin ei pitäisi. Rakenteiden värit eivät ole sellaisia kuin on suunniteltu ja lopputulos ei tyydytä rakennuksen tilaajaa visuaalisesti.

Silloin me tulemme apuun. Faceal Color -värejä voidaan sekoittaa keskenään ja kokeiluiden kautta löytää haastavimmatkin oikeat sävyt. Esimerkiksi Imatran teatterin graafisen betonin upeat kuviot saatiin korostettuina esille käyttäen väriä Faceal Color Basic Black.

Faceal Color

FACEAL COLOR on betonin kuultoväri ja suoja-aine samassa tuotteessa. Tuote soveltuu kaikille betonisille pystypinnoille.

KOHTEITAMME

ABB Vaasan tehdas

ABB Vaasan tehdas

ABB Vaasan tehtaan julkisivut ovat likaantuneet vuosien myötä ilman epäpuhtauksista. Osassa pintoja oli myös nähtävillä alkavaa ”punajäkälän” kasvua.
As Oy Lauttasaarentie 43, Helsinki

As Oy Lauttasaarentie 43, Helsinki

Kiinteistön julkisivuille oli päässyt punajäkälä (oikealta nimeltään viherlevä) pahoin leviämään. Julkisivut puhdistettiin punajäkälästä ja puhdistuksen jälkeen julkisivuille asennettiin suoja-aine.
Auroran kappeli

Auroran kappeli

Auroran kappelin kaunis valkoinen rappaus oli kosteuden sitomien pienhiukkasten takia hiljalleen kasvattanut pinnalleen kasvustoa, joka puolestaan sitoi pintaan kosteutta – joka puolestaan lisäsi kasvustoa.
Jyväskylän yliopiston päärakennus Capitolium

Jyväskylän yliopiston päärakennus Capitolium

Alvar Aallon suunnitteleman yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen yhteydessä myös rakennuksen marmori- ja marmorimosaiikkilattiat kunnostettiin ja suojattiin.
K-Market Savitaipale

K-Market Savitaipale

Vanha kiinteistön mosaiikkibetoninen lattia kunnostettiin hiomalla betoni timanteilla. Paikkausten ja puhdistusten jälkeen pinta suojattiin värittömällä ja kestävällä Faceal WetLook -suojalla.
Kangasalan lukio, Kangasala

Kangasalan lukio, Kangasala

Arkkitehti halusi korostaa graafisen betonijulkisivun mustan ja valkoisen kontrastia. Julkisivun elementit käsiteltiin Faceal Colorilla, jotta kuvio nousee paremmin esiin.