Suojaukset mikrobeja vastaan

Jo kauan ennen kuin COVID-19 lähti liikkeelle, haitallisia mikrobeja on ollut kiusanamme. Influenssat, norovirukset, kolibakteerit, listeria, salmonella jne. Puhtauden merkitys on mikrobien ja epidemian torjunnassa ensisijainen. Puhtaustasoa voidaan kasvattaa käyttämällä pitkävaikutteisia suoja-aineita, jolloin hetkellisesti alhaisemmalle siivoukselle jääneillä pinnoilla eivät mikrobit pysty elämään. Käsittelyillä on myönteisiä vaikutuksia työympäristöön, mitattavia hyötyjä ja taloudellisia vaikutuksia esim. sairaspoissaoloissa.

Claeris-tuoteperheen INSIDE-, HYGIENIA- ja FRESH-tuotteet ovat titaanidioksidia nestemäisessä muodossa. Niiden toimivuus perustuu valokatalyysin perusperiaatteeseen. Sarjan kaikilla tuotteilla on M1-luokitus. Innovatiivisena yrityksenä toimme TiO2-pohjaiset suoja-aineet ensimmäisenä Suomeen – jo vuonna 2010.

Fotokatalyysi tarkoittaa prosessia, jossa valon energialla lopulta hajotetaan orgaanisia aineita. Titaanidioksidi (TiO2) toimii tehokkaana fotokatalyyttinä ja mahdollistaa ulkoilmassa tapahtuvan OH-radikaalin muodostumisen myös sisävalaistuksessa. Käsitellyillä pinnoilla TiO2 muodostaa ilmankosteuden vesimolekyyleistä OH-radikaaleja. Sisäilmassa nämä OH-radikaalit reagoivat monien epäpuhtauksien, kuten virusten, bakteerien, siitepölyjen, homeitiöiden sekä haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) kanssa. OH-radikaalit hajottavat nämä epäpuhtaudet lopulta vedeksi ja hiilidioksidiksi.

Luonnossa OH-radikaali on yksi tärkeimmistä luonnollisista yhdisteistä. OH-radikaalilla on merkittävä vaikutus koko maapallon ilmanlaatuun sen jatkuvan hapettavan puhdistusprosessin ansiosta. Sama puhdistuskyky saadaan aikaiseksi sisätiloissa

Tuotteitamme

ALGT 626

ALGT 626

ALGT 626 on tehokas suoja-aine graffiteja, julisteiden liimajälkiä ja kaikenlaista likaa vastaan. Väritön suoja-aine on piidioksidipohjainen ja kestää useita puhdistuksia eli on ns. pysyvä suoja-aine.
Claeris FRESH

Claeris FRESH

Claeris FRESH -suoja-aineen toiminta perustuu valokatalyysin aikaansaamaan reaktioon, jossa syntyy samoja molekyylejä, joilla luonto on puhdistanut ulkoilmaa jo miljardeja vuosia.
Claeris HYGIENIA

Claeris HYGIENIA

Claeris HYGIENIA on pintojen pitkävaikutteinen suoja-aine. Se pitää pinnat hygienisinä ja helpottaa niiden puhdistamista.
Claeris INSIDE

Claeris INSIDE

Claeris INSIDE -suoja-aineen toiminta perustuu valokatalyysin aikaansaamaan reaktioon, jossa syntyy samoja molekyylejä, joilla luonto on puhdistanut ulkoilmaa jo miljardeja vuosia.  
EverClean

EverClean

EverClean on rakennusten ulkopinnoilla käytettävä fotokatalyyttinen suoja-aine, joka estää orgaanisen lian tarttumisen julkisivuihin, seiniin, muuriin, pylväisiin. Suoja-aineella saadaan ns. itsestään puhdistuva pinta, jolloin vesi leviää suojatuille pinnoille ja kuljettaa lian pois.
Liquid Glass LM

Liquid Glass LM

LiquidGlas LM on uuden teknologian piidioksidia SiO2 nanokoossa sisältävä suoja-aine erilaisille lasi-ja metallipinnoille. Tuote on kehitetty erityisesti lasi-ja metallipintojen suojaukseen helpottamaan pintojen puhdistamista.