Tampereen yliopistollinen sairaala

Taysin historian mittavin rakennushanke päättyi, kun vuosien 2018–2020 aikana etupihalle nousi kolme uudisrakennusta ja maanalainen pysäköintihalli. Näistä keltaisen D-rakennuksen julkisivuelementit valmistettiin keltaisesta väribetonista, jonka värisävy oli kuitenkin haastavaa saada haluttuun sävyyn.

Teimme Faceal Color -suojalla useita keltaisia värimalleja arkkitehdin näkemyksen mukaan ja lopulta värisävyksi valittiin väri RAL1016. Koska Faceal Color on kuultoväri, joka jättää betonin pinnan betonin näköiseksi eikä maalatuksi pinnaksi, voidaan tuotteen peittoaste valita tarpeen mukaan. Nyt keltaisella väribetonille peittoasteeksi riitti 20 %:n pigmentointi.

Faceal Colorin suojaominaisuudet hylkivät sekä vettä, että esim. ilman mukana kulkeutuvaa pölyä, pienhiukkasia jne. ja näin keltaiset pinnat pysyvät kauniina vuosikausia eikä niihin pysty kiinnittymään kasvustot, joita nykyään näkee runsaasti julkisivuilla (ns. punajäkälä).

Kohteessa on käytetty seuraavia tuotteita:

Faceal Color

FACEAL COLOR on betonin kuultoväri ja suoja-aine samassa tuotteessa. Tuote soveltuu kaikille betonisille pystypinnoille.